...

Öğretim Görevlisi Dr. Neriman KARTAL

Öğretim Görevlisi Akif ALAŞHAN

Turizm ve Seyahat Hizmetleri ProgramıTanıtımı

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı; 17 Mayıs 2007 tarih ve 5662 sayılı kanunla kurulan Nevşehir Üniversitesi’ne bağlı, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2009-2010 eğitim-öğretim yılında önlisans eğitimine başlamıştır.

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programının temel hedefi, turizm sektörünün her alanında özellikle seyahat işletmeciliği alanında istihdam edilebilecek nitelikli profesyoneller yetiştirebilmektir. Bu hedefe bağlı olarak, akademik ve idari personelimiz öğrencilerimizin gerek teorik gerekse uygulama alanlarında en kaliteli eğitimi alabilmeleri için büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Bu programda öğrencilerimize Genel Turizm, Turizm Ekonomisi, Turizm Pazarlaması, Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri, Seyahat İşletmelerinde Rezervasyon Sistemleri, Genel-Mesleki ve İkinci Yabancı Dil, Seyahat İşletmeciliği, Seyahat Acenteciliği ve Tur Operatörlüğü, Kültür Turizmi, Ulaştırma Hizmetleri ve Bilet Satışı, İnsan Kaynakları Yönetimi, Kongre ve Fuar Organizasyonu, Turizm İşletmelerinde Finansal Yönetim ve Maliyet Analizleri vb. dersler verilmektedir. Ayrıca Meslek Yüksekokulu olarak Nevşehir Üniversitesi adına katıldığımız uluslar arası turizm fuarlarında yüzlerce turizm işletmesi ile kurulan çok önemli bağlantılar sonucu, öğrencilerimize hem eğitim döneminde ve stajda, hem de mezuniyet sonrası iş imkanı sağlanmaktadır. Meslek Yüksekokulumuzun Ürgüp gibi uluslar arası öneme sahip bir turizm merkezinde olması öğrencilerimizin mesleki açıdan gelişmelerine büyük katkı sağlamaktadır.

Turizm ve Seyahat Hizmetleri Programı