...

Öğretim Görevlisi Meliha Şule AKGÜR

Öğretim Görevlisi Kayhan KARAKAYA

Turizm ve Seyahat Hizmetleri ProgramıTanıtımı

Kültürel Miras ve Turizm Programı; 17 Mayıs 2007 tarih ve 5662 sayılı kanunla kurulan Nevşehir Üniversitesi’ne bağlı, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu bünyesinde 20015-2016 eğitim-öğretim yılında önlisans eğitimine başlamıştır.

Ortadoğu’nun en önemli bölgesi, insanlık tarihinin başlangıcından bu yana birçok büyük medeniyete ev sahipliği yapmış olan Anadolu’dur. İnsanlık tarihinin ilk dönemlerinden itibaren tercih edilen ve süreklilik gösteren bir yerleşim alanı olması, büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış olması, insanlık tarihine damga vuran birçok gelişmenin bu coğrafyada ortaya çıkması Anadolu’nun zengin bir kültürel mirasa sahip olmasını da beraberinde getirmiştir. Son yıllarda kültürel mirasa olan ilginin arttığı görülmektedir. Bu eğilim kültür turizmini de önemli ölçüde artırmıştır. Günümüzde, turistik gezi yapmak isteyen insanların büyük bir kısmı, deniz, güneş, kum, kar, eğlence gibi argümanlardan çok daha fazlasını beklemektedir. Bu bağlamda, Türkiye gibi zengin bir kültürel mirasa sahip olan ülkeler, cazibe merkezi haline gelmektedir. Ancak bu durum nitelikli turizm personeli istihdam edilmesi zorunluluğunu da beraberinde getirmektedir. Sonuç olarak, hem sahip olduğumuz kültürel mirası iyi bir şekilde korumak; hem de turizmi geliştirmek için, kültürel seviyesi yüksek, insan ilişkilerinde yetenekli, vizyon sahibi turizm personelleri yetiştirmek zorundayız. Kültürel Miras ve Turizm Programının amacı; topraklarının büyük bir kısmı Anadolu üzerinde bulunan Türkiye’nin sahip olduğu bu zengin kültürel mirasın özenle korunması; Bu varlıkların turizm açısından çekim merkezlerine dönüştürülmesi; iyi bir şekilde tanıtılması ve bu yolla sosyo-ekonomik açıdan sürdürülebilir bir gelişimin sağlanmasına yönelik çalışmalara katkıda bulunacak elemanlar yetiştirmektir.

Kültürel Miras ve Turizm Programı