...

Ürgüp Sebahat ve Erol TOKSÖZ Turizm Meslek Yüksekokulu

Sebahat ve Erol TOKSÖZ Hakkında

Erol Toksöz 1944 Ürgüp doğumludur. Marmara Üniversitesi Nişantaşı Eczacılık Fakültesi mezunu olan Erol Toksöz, öğrencilik hayatından sonra 1971 yılında Amasya’nın Suluova İlçesi’nde açtığı bir eczaneyle iş hayatına başlamış ve programlı, disiplinli ve azimli çalışması sonucu ilaç endüstrisinde önder Şirketler arasına girmiştir. Ayrıca burada tanıştığı Sebahat Hanım ile evlenmiş ve iki erkek çocukları olmuştur.

Sahibi olduğu Toksöz Holding bünyesinde uluslararası pazarlarda yer alan Sanovel İlaç San. A.Ş.'nin yanı sıra, dağıtım şirketleri olarak Galenos ve Yaset Ecza Depoları ile Sanset Gıda, Turizm ve Tanıtım Tic A.Ş. bulunmaktadır.

Yardımsever bir kişiliğe sahip olan Erol Toksöz, memleketi Ürgüp’te eşi Sebahat Hanım ve kendisinin adını taşıyan okulumuzu yaptırmış ve Üniversitemize bağışlamıştır. Erol Toksöz 8 Ocak 2012 tarihinde aramızdan ayrılmıştır.