Aşçılık Programı Akademik Kadro
Öğretim Görevlisi Serkan ZARO
Öğretim Görevlisi Sevinç ALKAN
Öğretim Görevlisi Mahmut Doğan KAMIŞ
Aşçılık ProgramıTanıtımı
Aşçılık Programı; 17 Mayıs 2007 tarih ve 5662 sayılı kanunla kurulan Nevşehir Üniversitesi’ne bağlı, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2011-2012 eğitim-öğretim yılında önlisans eğitimine başlamıştır.
Aşçılık Programının temel hedefi, turizm sektörünün her alanında özellikle aşçılık ve yiyecek içecek işletmeciliği alanında istihdam edilebilecek nitelikli profesyoneller yetiştirebilmektir. Bu hedefe bağlı olarak, akademik ve idari personelimiz öğrencilerimizin gerek teorik gerekse uygulama alanlarında en kaliteli eğitimi alabilmeleri için büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Bu programda öğrencilerimize Gıda Teknolojisi, Mutfak Teknolojisi Temelleri, , Genel-Mesleki ve İkinci Yabancı Dil, Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama, Gıda Hijyeni ve Sanitasyon, Aşçılık Tarihi ve Gelişimi, Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği, Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Yiyecek İçecek Servis Yöntemleri, İnsan Kaynakları Yönetimi, Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Analizleri, Ziyafet ve İkram Hizmetleri vb. dersler verilmekte ve Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Uygulama Oteli’nde uygulama çalışmaları yaptırılmaktadır. Ayrıca Meslek Yüksekokulu olarak Nevşehir Üniversitesi adına katıldığımız uluslar arası turizm fuarlarında yüzlerce turizm işletmesi ile kurulan çok önemli bağlantılar sonucu, öğrencilerimize hem eğitim döneminde ve stajda, hem de mezuniyet sonrası iş imkanı sağlanmaktadır. Meslek Yüksekokulumuzun Ürgüp gibi uluslar arası öneme sahip bir turizm merkezinde olması öğrencilerimizin mesleki açıdan gelişmelerine büyük katkı sağlamaktadır.