...

Ürgüp Sebahat ve Erol TOKSÖZ Turizm Meslek Yüksekokulu

Kapadokya’nın Şefleri ÜSETT MYO'da Genç Aşçılarla Buluştu
03/12/2025

03 Aralık 2025 – Ürgüp

Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksekokulu, aşçılık programı öğrencilerine yönelik önemli bir mesleki etkinliğe ev sahipliği yaptı. Kapadokya Aşçılar Derneği (KAPAŞDER) Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, 03 Aralık 2025 tarihinde düzenlenen söyleşi kapsamında öğrencilerle bir araya gelerek sektörel deneyimlerini paylaştı.

Etkinliğe KAPAŞDER Başkanı Şef Elif DEMİR ile Yönetim Kurulu Üyeleri Şef Arif ÖZATA, Şef Mehmet NERGİZ, Şef Mustafa BUĞRUL, Şef Tecel İLHAN, Şef Fatma SEVER, Şef Nurettin YURTTAŞ, Şef Senem ÖZEN ve Şef Berfin URHAN katıldı.

Söyleşinin moderatörlüğünü Öğretim Görevlisi Mehmet ÇONTU üstlendi. Söyleşiye ayrıca; Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Meliha Şule AKGÜR ve Öğr. Gör. Dr. Serkan ZARO,    Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dr. Özlem BAŞAR, Bölüm Öğretim Görevlisi Dr. İrem BOZKURT, Aşçılık Programı Öğretim Görevlileri Sevinç ALKAN ve Mahmut Doğan KAMIŞ katılım sağladı.

Yaklaşık üç saat süren etkinlikte aşağıdaki konu başlıkları detaylı şekilde ele alındı:

  • Türkiye’de Aşçılık Mesleğinin Değişen Yüzü ve Geleceği
  • Genç Şefler İçin Kariyer Planlama
  • Staj ve İş Olanakları
  • Mutfakta Profesyonel Etik, Disiplin ve İş Kültürü

Şefler, öğrencilerle sektördeki güncel gelişmeleri, kariyer basamaklarını ve profesyonel mutfak kültürünün inceliklerini paylaşarak genç şef adaylarına yol gösterici tavsiyelerde bulundu. Etkinliğe büyük bir ilgi gösteren öğrenciler, merak ettikleri konularda şeflere sorular sorarak aktif bir katılım sağladı.

Söyleşide ayrıca kurumlar arasında gelecekte yapılabilecek ortak çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulunuldu ve daha güçlü bir iletişim ile iş birliği süreçlerinin geliştirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

Son derece verimli geçen söyleşi, öğrencilerin mesleki gelişimlerine önemli katkılar sunarak başarıyla tamamlandı.