Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksekokulu’nda, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. 26 Eylül Cuma günü Büyük Amfi’de düzenlenen program, öğretim elemanları, sektör temsilcileri ve öğrencilerin yoğun katılımıyla büyük bir coşkuya sahne oldu.
Etkinlik, Öğr. Gör. Dr. Özlem BAŞAR tarafından hazırlanıp düzenlenirken, moderatörlüğünü Öğr. Gör. Mehmet ÇONTU üstlendi. Açılış konuşmalarını Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Lokman TANRIKULU yaptı.
Etkinliğin ana teması olan “Sürdürülebilir Turizm ve Gençlerin Rolü” başlıklı söyleşiye sektör ve akademiden değerli isimler katıldı. Dinler Otel Ürgüp Genel Müdürü Sn. Uğurhan ŞAŞMAZ, Fresco Konakları Genel Müdürü Sn. Murat CANPOLAT ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Günay EROL, sürdürülebilirlik konusunda bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştılar.
Konuşmacılar; turizmde sürdürülebilir uygulamaların önemi, karşılaşılan zorluklar, teknolojinin katkısı ve gençlerin bu süreçteki aktif rolü üzerinde durdular. Öğrenciler de kendi sorularıyla söyleşiye katkı sağlayarak etkinliği daha interaktif hale getirdiler.
Etkinlik sonunda katılımcılara sertifikaları, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Lokman TANRIKULU tarafından takdim edildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.
Bu etkinlik, öğrencilerin mesleki vizyonlarını genişletmelerine katkı sunarken aynı zamanda turizmin geleceğinde sürdürülebilirlik anlayışının ne denli önemli olduğunu bir kez daha vurguladı.
- DÜNYA TURİZM GÜNÜ USETT’DE COŞKUYLA KUTLANDI
- ÜSETT Turizm MYO’da Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümünün Yeni Öğrencileri İçin Oryantasyon Programı Düzenlendi
- ÜSETT MYO’da 2025-2026 Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
- Hayat Boyu Öğrenme ve İş Birliği Toplantısı
- ÜSETT MYO’da Müdürlük Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi
- Mezuniyet Törenimiz
- NEVÜ USETTMYO Aşçılık Programı Öğrencilerinden Soğuk Hava Deposu Ziyareti
- Müzeler Haftası’nda Kapadokya’nın Kültürel Hafızası Öğrencilerle Buluştu
- ÜSETT MYO’dan Türk Mutfağı Haftası’na Tatlı Dokunuş: Geleneksel Limonata Şenliği’ne İrmik Helvasıyla Katkı
- Öğrenci-Sektör Buluşması Etkinliği