Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Myo Aşçılık Programı öğrencileri, mutfak uygulamaları dersi kapsamında düzenlenen özel bir eğitimle, kuzu etinin doğru bir şekilde bölümlere ayrılması ve pişirme teknikleri konusunda bilgi edindiler. Bölümümz öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Mahmut Doğan KAMIŞ ve Öğr. Gör. Sevinç ALKAN öncülüğünde düzenlenen eğitim, sektörde uzman kasap Enes KAYNAR tarafından uygulamalı olarak gerçekleştirildi.
Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde, bir kuzunun anatomisi detaylı bir şekilde tanıtılarak but, sırt, kol, pirzola gibi farklı bölümler tek tek ayrıldı. Uzman kasap, her bir parçanın mutfakta nasıl değerlendirileceğini, hangi pişirme yöntemlerinin (ızgara, fırın, haşlama vb.) daha uygun olduğunu öğrencilere aktardı.
Öğrenciler, sadece teorik bilgi almakla kalmayıp, bıçak tutuşundan kesim tekniklerine kadar uygulamalı deneyim kazanma fırsatı buldu. Etin lezzet ve yumuşaklık bakımından farklı bölümlerinin farklarını gözlemleyerek, menü planlamasında kullanılabilecek ipuçlarını da öğrenmiş oldular.
Eğitim sonunda öğrencilere, etin israf edilmeden nasıl işlenebileceği, saklama koşulları ve hijyen kuralları hakkında da bilgi verildi.
- Hayat Boyu Öğrenme ve İş Birliği Toplantısı
- ÜSETT MYO’da Müdürlük Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi
- Mezuniyet Törenimiz
- NEVÜ USETTMYO Aşçılık Programı Öğrencilerinden Soğuk Hava Deposu Ziyareti
- Müzeler Haftası’nda Kapadokya’nın Kültürel Hafızası Öğrencilerle Buluştu
- ÜSETT MYO’dan Türk Mutfağı Haftası’na Tatlı Dokunuş: Geleneksel Limonata Şenliği’ne İrmik Helvasıyla Katkı
- Öğrenci-Sektör Buluşması Etkinliği
- Öğretim Görevlisi Mehmet BÜYÜKATA emekliliğe ayrıldı.
- Aşçılık Öğrencilerine Uygulamalı Kasaplık Eğitimi
- "Yangın Eğitimi” ile Yangın ve Deprem Tatbikatı.