Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Myo Aşçılık Programı öğrencileri, mutfak uygulamaları dersi kapsamında düzenlenen özel bir eğitimle, kuzu etinin doğru bir şekilde bölümlere ayrılması ve pişirme teknikleri konusunda bilgi edindiler. Bölümümz öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Mahmut Doğan KAMIŞ ve Öğr. Gör. Sevinç ALKAN öncülüğünde düzenlenen eğitim, sektörde uzman kasap Enes KAYNAR tarafından uygulamalı olarak gerçekleştirildi.
Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde, bir kuzunun anatomisi detaylı bir şekilde tanıtılarak but, sırt, kol, pirzola gibi farklı bölümler tek tek ayrıldı. Uzman kasap, her bir parçanın mutfakta nasıl değerlendirileceğini, hangi pişirme yöntemlerinin (ızgara, fırın, haşlama vb.) daha uygun olduğunu öğrencilere aktardı.
Öğrenciler, sadece teorik bilgi almakla kalmayıp, bıçak tutuşundan kesim tekniklerine kadar uygulamalı deneyim kazanma fırsatı buldu. Etin lezzet ve yumuşaklık bakımından farklı bölümlerinin farklarını gözlemleyerek, menü planlamasında kullanılabilecek ipuçlarını da öğrenmiş oldular.
Eğitim sonunda öğrencilere, etin israf edilmeden nasıl işlenebileceği, saklama koşulları ve hijyen kuralları hakkında da bilgi verildi.







- ÜSETT MYO’da Bulgaristan’daki Turizm Sektörüne Yönelik Kariyer Söyleşisi Düzenlendi
- Kültür ve Turizm Kulübü'nden Toprağa Kök Salan Anlamlı Etkinlik: Geleceğe Nefes, Geleceğe Miras
- ÜSETT MYO Turist Rehberliği Programı Öğrencilerinden Çorum’a Uygulama Gezisi
- NTSO-ÜRGÜP TSO-ÜSETT MYO Protokol Yürütme Kurulu’dan Ziyaretler...
- ÜSETT MYO’da Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Aşçılık Programı Öğrencilerine Oryantasyon ve Tanıtım Etkinlikleri Düzenlendi
- Kültür ve Turizm Kulübü, NEVÜ Öğrenci Kulüpleri Tanıtım Etkinliğinde Yerini Aldı
- NTSO-ÜRGÜP TSO-ÜSETT MYO Protokol Yürütme Kurulu toplantısı gerçekleştirildi
- Dünya Turizm Günü ÜSETT’de coşkuyla kutlandı
- ÜSETT Turizm MYO’da Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümünün Yeni Öğrencileri İçin Oryantasyon Programı Düzenlendi
- ÜSETT MYO’da 2025-2026 Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi