Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Myo Aşçılık Programı öğrencileri, mutfak uygulamaları dersi kapsamında düzenlenen özel bir eğitimle, kuzu etinin doğru bir şekilde bölümlere ayrılması ve pişirme teknikleri konusunda bilgi edindiler. Bölümümz öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Mahmut Doğan KAMIŞ ve Öğr. Gör. Sevinç ALKAN öncülüğünde düzenlenen eğitim, sektörde uzman kasap Enes KAYNAR tarafından uygulamalı olarak gerçekleştirildi.
Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde, bir kuzunun anatomisi detaylı bir şekilde tanıtılarak but, sırt, kol, pirzola gibi farklı bölümler tek tek ayrıldı. Uzman kasap, her bir parçanın mutfakta nasıl değerlendirileceğini, hangi pişirme yöntemlerinin (ızgara, fırın, haşlama vb.) daha uygun olduğunu öğrencilere aktardı.
Öğrenciler, sadece teorik bilgi almakla kalmayıp, bıçak tutuşundan kesim tekniklerine kadar uygulamalı deneyim kazanma fırsatı buldu. Etin lezzet ve yumuşaklık bakımından farklı bölümlerinin farklarını gözlemleyerek, menü planlamasında kullanılabilecek ipuçlarını da öğrenmiş oldular.
Eğitim sonunda öğrencilere, etin israf edilmeden nasıl işlenebileceği, saklama koşulları ve hijyen kuralları hakkında da bilgi verildi.
- Kültür ve Turizm Kulübü, NEVÜ Öğrenci Kulüpleri Tanıtım Etkinliğinde Yerini Aldı
- NTSO-ÜRGÜP TSO-ÜSETT MYO Protokol Yürütme Kurulu toplantısı gerçekleştirildi
- Dünya Turizm Günü ÜSETT’de coşkuyla kutlandı
- ÜSETT Turizm MYO’da Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümünün Yeni Öğrencileri İçin Oryantasyon Programı Düzenlendi
- ÜSETT MYO’da 2025-2026 Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
- Hayat Boyu Öğrenme ve İş Birliği Toplantısı
- ÜSETT MYO’da Müdürlük Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi
- Mezuniyet Törenimiz
- NEVÜ USETTMYO Aşçılık Programı Öğrencilerinden Soğuk Hava Deposu Ziyareti
- Müzeler Haftası’nda Kapadokya’nın Kültürel Hafızası Öğrencilerle Buluştu